Recensioner
[Startsida]
[Handling]
[Bakgrundsinformation]
[Om Produktionen]
[Arameiska]
[Om Skådespelarna]
[Om Filmmakarna]
[Rollista]
[Biografer]
[Bilder]
[Recensioner]
[Artiklar]
[Länkar]
[Kyrkor]

Nya Jesusfilmen: Plågsam – och evangelisk (Pingst.nu 20/2 2004)
Hollywood-stjärnan Mel Gibson har satsat cirka 200 miljoner kronor ur egen plånbok för att göra en unik Jesus-film med titeln ”The Passion of Christ”. 25 februari har den världspremiär. Och 2 april kommer den till Sverige. Pingst.nu har sett den.

Omtalad Jesusfilm får bred premiär (Arbetarbladet februari 2004)
Mel Gibsons film om Jesus sista tolv timmar i livet, "The passion of Christ", har omsvärmats av kontroverser sedan inspelningsstarten. Filmen, med Jim Caviezel i huvudrollen som Jesus, har kallats antisemitisk och det satt långt inne för Gibson att hitta en distributör. Förvånande är det alltså att filmen kommer att slå ett nytt rekord när den får amerikansk premiär 25 februari. "The passion of Christ" går upp på 2 000 biografer i USA - aldrig tidigare har en icke engelskspråkig film fått så bred premiär, skriver Variety.

The Passion of Christ (Umeå Vineyard 27/1 2004)
För er som inte känner till filmen kan jag berätta att det är en mycket realistisk långfilm om de sista 12 timmarna i Jesu liv. Den är inspelad i Italien och de talar bara latin, arameiska och hebreiska i filmen, som inte skulle vara textad från början.

Information

Handling
Bakgrundsinformation
Om produktionen
Arameiska

Om skådespelarna
Om filmmakarna
Rollista
Biografer

Bilder
Recensioner
Artiklar
Länkar

Kyrkor

Kontakta
Information
Material
Länkar

Copyright: Material på denna site är framställt med tillstånd av Icon Productions Inc och Scanbox Entertaninment som distribuerar filmen i Sverige.
Rättigheter till bildmaterial och texter avseende filmen tillhör Icon Productions Inc. All information angående Kyrkor är framställt i samarbete
med Agape Sverige som handhar den svenska textgranskningen och kontakten med kyrkorna runt om i Sverige.
The Passion of the Christ visas av SF Bio. Produktion av webbsida: excite