Handling
[Startsida]
[Handling]
[Bakgrundsinformation]
[Om Produktionen]
[Arameiska]
[Om Skådespelarna]
[Om Filmmakarna]
[Rollista]
[Biografer]
[Bilder]
[Recensioner]
[Artiklar]
[Länkar]
[Kyrkor]

Handlingen utspelar sig de sista tolv timmarna i Jesu liv. Den tar sin början i olivträdgården i Getsemane, dit Jesus har gått för att be efter sista måltiden. Han står emot djävulens frestelser, men blir förrådd av Judas Iskariot, arresteras och förs tillbaka till fariséernas överstepräster som konfronterar honom med anklagelserna om hädelse – och dömer honom till döden.

Jesus ställs framför Pontius Pilatus, den romerske ståthållaren, som lyssnar till anklagelserna som läggs fram av fariséerna. När han inser att han står inför en politisk konflikt, hänvisar han till kung Herodes i ärendet. Herodes sänder tillbaka Jesus till Pilatus, som ger den aggressiva folkmassan möjligheten att välja mellan Jesus och mördaren Barabbas. Folket väljer att Barabbas ska släppas.

Jesus lämnas över till de romerska soldaterna för att piskas. Han förs därefter tillbaka till Pilatus, som visar upp honom för folkmassan för att fråga om detta inte är nog. Svaret är nej, och för att undvika ytterligare konflikter ger han order till sina mannar att göra dem till viljes.

Jesus får ett kors och beordras att bära det genom Jerusalems gator uppför Golgata, där han spikas fast på korset och genomgår sin sista frestelse – rädslan för att ha blivit övergiven av sin herre.

Information

Handling
Bakgrundsinformation
Om produktionen
Arameiska

Om skådespelarna
Om filmmakarna
Rollista
Biografer

Bilder
Recensioner
Artiklar
Länkar

Kyrkor

Kontakta
Information
Material
Länkar

Copyright: Material på denna site är framställt med tillstånd av Icon Productions Inc och Scanbox Entertaninment som distribuerar filmen i Sverige.
Rättigheter till bildmaterial och texter avseende filmen tillhör Icon Productions Inc. All information angående Kyrkor är framställt i samarbete
med Agape Sverige som handhar den svenska textgranskningen och kontakten med kyrkorna runt om i Sverige.
The Passion of the Christ visas av SF Bio. Produktion av webbsida: excite